Resipi


RESIPI ROTI CANAI GORENG

Bahan-Bahan: 

3 cawan tepung gandum
1 biji telur
½ cawan susu segar
3 sudu besar minyak
3 sudu besar marjerin
Sedikit air untuk menguli

Cara: Campur tepung, telur, susu dan marjerin hingga lembut sambil dicampur air sedikit-sedikit. Bahagikan pada ketul-ketul kecil dan perap dengan minyak masak. Biar semalaman. Canai dan leperkan nipis-nipis, bagi yang ada inti telur pecahkan sebiji telur di atas canai yang telah dileperkan lepas itu lipat canai tersebut supaya telur yang telah dipecahkan tidak terkeluar. Panaskan kuali dan goreng. Bila masak, angkat dan tepuk-tepuk. Makan bersama kari ayam, kuah dal dan sambal tumis.

sumber: www.nuclearmalaysia.gov.my/puspanita/kornerasa/RotiCanai.pdf

No comments:

Post a Comment